Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Nimeni nu vrea să fie…

Nimeni nu vrea să fie preşedintele televiziunii naţionale?

Astăzi, 13 ianuarie, este a doua zi când doritorii de a deveni şefi ai televiziunii şi radioului naţional pot depune dosarele. Deşi concursul a fost anunţat încă de ieri, până la această oră, nimeni nu şi-a depus dosarul.

Consiliul de Observatori ai Teleradio Moldova a anunţat ieri, pe site-ul instituţiei demararea concursului pentru suplinirea funcţiilor de preşedinte al „Teleradio Moldova”, de director al radiodifuziunii şi televiziunii IPNA, Compania „Teleradio Moldova”.

Nu se cunoaşte din ce motive, până astăzi, nici un candidat nu şi-a manifestat intenţia de a participa la concurs. De menţionat însă că nu orice persoană poate pretinde la aceste trei posturi vacante. Organizatorii concursului au impus unele obligaţii. Astfel, pentru a candida, este nevoie să prezinţi un proiect de intenţie asupra strategiei de dezvoltare a instituţiei pe care pretinzi s-o conduci. De asemenea, candidaţii trebuie să fie „profesionişti în domeniul de funcţionare a audiovizualului public, şi să posede capacităţi manageriale.

Depunerea dosarelor este posibilă până la data de 27 ianuarie 2010, iar şedinţa de totalizare a concursului se va convoca  până la 6 februarie acelaşi ani.

ZdG precizează că funcţiile de preşedinte al „Teleradio Moldova”, de director al  televiziunii IPNA, Compania „Teleradio Moldova” au rămas vacante după ce la 30 decembrie, Adela Răilean şi Valentin Todercan au fost demişi de către Consiliul de Observatori ai TRM, fiind acuzaţi de partizanat politic. Pe 31 decembrie a fost demis şi Directorul radioului naţional, Veaceslav Gheorghişenco.